De Club

De modelvliegtuigclub Gilze-Rijen is een gezellige club met enthousiaste vliegers. We zijn gestationeerd op Vliegbasis Gilze-Rijen, waar we beschikken over uitstekende faciliteiten, zoals een asfaltbaan, een mooi clubgebouw met bar, laadstations en een toiletgebouw. Er is ook een grasstrook aanwezig, waarop vliegtuigmodellen zonder landingsgestel kunnen landen.

Het is onze passie om te vliegen met fixed wing modelvliegtuigen (met vaste vleugel). Zo maken wij optimaal gebruik van onze unieke asfaltbaan, die het mogelijk maakt om een groot scala aan motorvliegtuigen van de grond te laten starten. Naast elektromodellen zie je bij ons een groeiend aantal modellen met verbrandingsmotor. Ook modellen met tweetaktmotor zijn bij ons welkom. Het vliegen met door turbines aangedreven modellen is vooralsnog niet toegestaan.

Ook zweefvliegtuigmodellen zijn populair, waarbij meestal gebruik wordt gemaakt van een ingebouwde elektromotor. Het uitleggen van startlijnen is niet heel praktisch op onze locatie.

Het vliegen met helikoptermodellen en multikopters is beperkt mogelijk. Dat is geen hoofdactiviteit binnen de doelstellingen van onze vereniging. Het is bij ons niet toegestaan om te vliegen met autonoom vliegende drones.

Aangesloten bij de KNVvL

Het bestuur

Voorzitter: Guido Smitsmans
Secretaris: Rob Habraken
Penningmeester: Jeroen Vermeulen
Instructie en veiligheid: Roy van der Veeken

Hit enter to search or ESC to close